ЗСУ відбили ворожі атаки у районах 11 населених пунктів

ЗСУ відбили ворожі атаки у районах 11 населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи Сил оборони України впродовж доби відбили атаки російських військ у районах 11 населених пунктів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними Генштабу, станом на 18:00 29 вересня війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області й утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони України на окремих напрямках.

Ворог обстрілює позиції українських захисників уздовж лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Водночас завдає ударів по цивільній інфраструктурі й помешканнях мирного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Читайте також: росіяни з мінометів і ствольної артилерії обстріляли Сумщину - 27 влучань

На всій території України залишається загроза ворожих авіаційних і ракетних ударів.

Повідомляється, що за поточну добу російські війська завдали чотирьох ракетних і стількох же авіаційних ударів, здійснили понад 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від ворожого вогню постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема Краматорськ, Бахмут, Кривий Ріг, Дніпро, Миколаїв, Нікополь, Павлівка, Високопілля, Мирне. Унаслідок удару загарбників по Зеленодольській ТЕС постраждали понад 10 мирних жителів.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. На інших напрямках армія рф здійснювала обстріли з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії.

Читайте також: Активна лінія фронту становить 850 кілометрів - Генштаб

Зокрема, на Сіверському напрямку російські війська вдарили по району Сеньківки Чернігівської області, на Слобожанському – по районах Ветеринарного, Соснівки, Стрілечої, Красного, Глибокого, Колодязного, Дворічної, Грушівки, Сенькового та Осколу.

На Краматорському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Новий Мир, Катеринівка, Нове, Новоселівка, Богородичне, Пришиб, Блакитні Озера, Щурове, Донецьке, Старий Караван, Діброва, Райгородок, Озерне, Закітне та Верхньокам’янське.

У Генштабі поінформували, що на Бахмутському напрямку під ворожим вогнем перебували Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванівське, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве й Торецьк; на Авдіївському – Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Опитне, Піски та Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку війська рф завдали ударів по Времівці, Великій Новосілці, Новополю, Нескучному й Новоукраїнці; на Запорізькому – по Темирівці, Яблуковому, Успенівці, Полтавці, Залізничному, Гуляйполю, Чарівному, Дорожнянці, Кам’янському, Малій Токмачці, Білогір’ю та Червоному.

За даними Генштабу, на Південнобузькому напрямку обстрілів росіянами з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад 35 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Нікополь, Високопілля, Архангельське, Осокорівка, Тернівка, Білогірка, Сухий Ставок, Благодатне, Ольгине, Лимани, Правдине та Мирне.

Читайте також: ЗСУ «приземлили» на Сумщині російський безпілотник - поцілили зі стрілецької зброї

"Керівництво російських окупаційних військ усіма наявними способами продовжує здійснювати спроби відновлення боєздатності підрозділів, що зазнали втрат у боях на території України. Так, на тимчасово окупованій території Донецької області так звана «місцева влада» проводить призов та підготовку ще 250 в’язнів. Вони найближчими днями будуть направлені на доукомплектування підрозділів, що перебувають на передових позиціях", - поінформували у Генштабі.

Як зазначається, загарбники продовжують зазнавати втрат. Зокрема, підтверджено ураження місця зосередження живої сили та військової техніки противника в районі Нової Кубані Херсонської області, що призвело до детонації боєприпасів. Втрати ворога уточнюються.

Крім того, унаслідок вогневого ураження в районі Софіївки Бердянського району Запорізької області російські війська втратили понад 40 осіб пораненими та близько 15 загиблими.

Також встановлено, що в лікувальні заклади міста Старобільськ Луганської області за останні дні доправлено понад 200 поранених загарбників.

Читайте також: Резніков – про загрозу з півночі: білоруси не мотивовані воювати з Україною

За інформацією Генштабу, для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу 7 ударів. Підтверджено ураження одного опорного пункту, десяти місць скупчення озброєння та військової техніки, а також шести зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий безпілотник.

Ракетні війська й артилерія ЗСУ за поточну добу уразили чотири командні пункти, 15 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки загарбників, а також шість ворожих складів із боєприпасами та пально-мастильними матеріалами.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ з 24 лютого по 29 вересня ліквідували близько 58 тисяч 580 російських військових, знищили 2325 танків, 4909 бойових броньованих машин, 1385 артилерійських систем та іншу техніку противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-