Зеленський закликав французьких парламентаріїв визнати росію державою-спонсором тероризму

Зеленський закликав французьких парламентаріїв визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав парламент Франції визнати російську федерацію державою – спонсором тероризму, а Голодомор - геноцидом українців.

Про це він зазначив під час зустрічі з делегацією Національних зборів Франції на чолі з їх головою Яель Брон-Піве, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Обговорюючи тему ядерного шантажу світу з боку росії, влаштованого на Запорізькій АЕС, Зеленський, зокрема, подякував Франції та особисто Президенту Еммануелю Макрону за активні дії у питанні організації візиту місії МАГАТЕ на станцію.

"З огляду на масштаби та природу злочинів рф в Україні Володимир Зеленський закликав парламент Франції ухвалити рішення про визнання Росії державою – спонсором тероризму", - розповіли в ОП.

Читайте також: Стефанчук та спікерка французького парламенту вшанували пам’ять жертв розстрілів у Бабиному Яру

Крім того, напередодні 90-х роковин Голодомору Президент звернувся до французьких законодавців із закликом визнати цю трагедію актом геноциду українського народу.

Як повідомлялося, Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії розробила новий документ, у якому пояснила всі тонкощі визнання рф державою – спонсором тероризму.

Верховна Рада України в квітні визнала російську федерацію державою-терористом, у травні звернулася до обох палат Конгресу США із проханням визнати росію країною-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-