У Чорногорії затримали велику групу росіян за підозрою у шпигунстві

У Чорногорії затримали велику групу росіян за підозрою у шпигунстві

Укрінформ
Влада Чорногорії почала розслідування проти невизначеної кількості осіб за звинуваченням у шпигунстві, повідомив у четвер речник спеціальної державної прокуратури.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Заяві речника прокуратури передував матеріал щоденної чорногорської газети Pobjedа, в якому йшлося про те, що Агентство національної безпеки Чорногорії і спеціальна державна прокуратура затримали шістьох російських дипломатів, 30 громадян росії з тимчасовим дозволом на проживання та двох громадян Чорногорії за підозрою в шпигунстві.

Раніше в той же день прем'єр-міністр країни Дрітан Абазович заявив під час прямої трансляції засідання уряду, що зараз проводиться «міжнародна операція з іноземними партнерами та прокуратурою для захисту інтересів країни», не уточнивши подробиць.

Читайте також: Співробітнику фсб повідомили про підозру в шпигунстві

Вукас Радоніч, речник спеціалізованої державної прокуратури, повідомив за результатами операції, що поліція провела обшук у кількох квартирах, шукаючи докази змови та шпигунства.

«Відповідно до запиту спеціалізованої державної прокуратури і ухвали суду, поліція обшукує низку квартир та інших приміщень через обґрунтовану підозру в змові з метою створення злочинної групи та проведення шпигунства», — сказав він.

Радоніч зазначив, що після завершення обшуків «буде визначено, кому будуть висунуті звинувачення та хто буде заарештований».

Читайте також: росія оголосила «персоною нон-грата» японського консула у Владивостоці

Як відомо, Чорногорія, член НАТО і кандидат на членство в Європейському Союзі, приєдналася до міжнародних санкцій проти росії через її вторгнення в Україну. У минулому вона вже висилала російських дипломатів.

У 2016 році Чорногорія звинуватила російських агентів у змові з метою приведення до влади проросійської опозиції, вбивства тодішнього прем’єр-міністра Міло Джукановича та зриву інтеграції колишньої югославської республіки в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-