Зараз починається найважча стадія війни – Резніков

Зараз починається найважча стадія війни – Резніков

Укрінформ
Зараз починається найважча стадія війни, і випробування для України є вкрай важкими.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, коментуючи питання щодо можливості розгортання «білоруського фронту».

Резніков також зазначив, що підрозділи ЗСУ зараз готуються до різних сценаріїв і проходять навчання на території ЄС.

«Наші партнери-британці закінчують навчання першої групи із 30 тисяч наших солдатів. Це 10 тисяч, які приїдуть повністю готовими і знаючими, що таке тактична медицина, володіння зброєю. Вони ще будуть усі вдягнені та із засобами захисту. Цю ідею підхопили партнери і ми починаємо розгортати місця не лише у Великій Британії, де готуватимуться наші військовослужбовці, і не лише вузькі фахівці, а й піхота. Лише у Великій Британії підготують 30 тисяч мотивованих людей», - наголосив Резніков.

Коментуючи питання щодо оснащення російських мобілізованих, український міністр повідомив, що нині спостерігається розконсервація старих російських танків.

Читайте також: Генштаб показав навчання українських військових у Британії

«Вони почали привозити старі танки із консервації. Ці танки їздити не можуть, але вони чудово їх використовують закопаними у ДОТ. Треба віддати належне, вони теж навчаються у цій війні. Але це не сучасна техніка. Плюс рівень крадіжки та корупції. Більшість того, що в запасах сучасного і нового, закінчується. Це не означає, що ресурс вичерпаний, але ми наразі ці логістичні ланцюги ріжемо, використовуючи високоточну зброю», - розповів очільник оборонного відомства.

Водночас Резніков підкреслив, що зараз починається найважча стадія війни, і випробування для країни є вкрай важкими.

«Рано з'явилися в Україні люди, які вступили до анонімної партії тих, хто закінчив війну. Війну не закінчено. Війна, кривава, важка і дуже ризикована, для нас триває», - наголосив Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-