Угорщина не підтримає нових санкцій ЄС проти енергетичного сектору росії

Угорщина не підтримає нових санкцій ЄС проти енергетичного сектору росії

Укрінформ
Угорщина не підтримає запланований восьмий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії через її вторгнення в Україну, якщо вони міститимуть санкції, направлені проти енергетичного сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на керівника апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергелі Гульяша.

«Угорщина вже багато зробила для підтримки європейської єдності, але якщо в пакеті є енергетичні санкції, то ми не можемо і не будемо їх підтримувати», — сказав посадовець на брифінгу в четвер.

Виконавчий орган ЄС запропонував у середу нові санкції проти росії, включаючи жорсткіші торгівельні обмеження, більше індивідуальних санкцій та обмеження цін на нафту для третіх країн.

Читайте також: У восьмий пакет санкцій включать чиновників, військових та пропагандистів рф – Боррель

Запропоновані санкції не відповідають більш жорстким заходам, таким як заборона на імпорт російських алмазів, введення яких вимагають Польща та країни Балтії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово висловлював незгоду з санкційною політикою ЄС щодо рф, заявляючи, зокрема, що санкції завдають більшої шкоди Євросоюзу, ніж росії.

Читайте також: Єврокомісія представила новий пакет санкцій проти рф

Крім того, Угорщина вже двічі блокувала внесення до санкційних списків ЄС патріарха рпц кирила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-