Оголошення росією про «приєднання» українських територій нічого не змінить на полі бою – ОП

Оголошення росією про «приєднання» українських територій нічого не змінить на полі бою – ОП

Укрінформ
Україна сповнена рішучості повернути всі тимчасово окуповані Росією території попри проведені там псевдореферендуми та погрози російського військово-політичного керівництва застосувати ядерну зброю.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю Associated Press, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

За його словами, навіть якщо росія найближчими днями оголосить про так зване «приєднання» тимчасово захоплених нею територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України, на полі бою нічого не зміниться.

«Ми звільнимо нашу територію військовим шляхом. І наші дії залежать не стільки від того, що думає чи чого хоче Російська Федерація, скільки від військового потенціалу, який має Україна», – підкреслив Подоляк.

Читайте також: Абсолютно очікуваний захід: Резніков оцінив рішення путіна оголосити «чмобілізацію»

Він наголосив, що Україні життєво необхідно повернути всі захоплені росією землі, пояснивши, що це важливо не лише для нашої країни, а й для європейських сусідів України.

«Інакше росія відчує, що має право шантажувати світ, підвищувати ставки, ескалувати конфлікт, і вважатиме себе переможцем у жорстокій війні проти Європи», – переконаний радник керівника ОП.

На його думку, для забезпечення стабільності у Європі потрібно повністю звільнити українську територію.

«Тільки це є запобіжником від подальшого розвитку війни», – зазначив Подоляк.

Як учасник української переговорної групи з рф він «покладає слабкі надії» на можливість змістовних переговорів з росією у найближчому майбутньому.

Радник очільника Офісу глави держави сумнівається в тому, що москва готова сумлінно дотримуватися обіцянок, і переконаний, що російські офіційні особи хочуть лише виграти час для перегрупування та зміцнення позицій на полі бою.

«росія постійно говорить про перемовини в ультимативному стилі, але говорить лише для зовнішньої аудиторії, тому що хоче забезпечити тиск на Україну з боку наших партнерів», – резюмував Подоляк.

Читайте також: Зеленський і Шольц обговорили російські псевдореферендуми та оборонну співпрацю

Як повідомлялося, 23-27 вересня ватажки "л/днр" і колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської та Запорізької областей за разом із озброєними військовослужбовцями рф провели так звані "референдуми про приєднання до росії".

Лідери західних країн уже заявили, що будь-які російські фіктивні референдуми в Україні будуть нелегітимними.

Натомість у кремлі заявили, що в п'ятницю, 30 вересня, мають намір підписати «договори» про так зване «входження» захоплених російськими військами українських територій до складу росії після інсценованих псевдореферендумів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-