Шмигаль — спікеру парламенту Франції: Очікуємо визнання росії державою-терористом

Шмигаль — спікеру парламенту Франції: Очікуємо визнання росії державою-терористом

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве під час зустрічі у Києві обговорили ескалацію війни з боку рф.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Радий вітати Яель Брон-Піве з першим в історії візитом голови Національних зборів Франції в Україну... Обговорили ескалацію війни з боку росії”, - зазначив Шмигаль.

Він закликав партнерів, зокрема Францію, жорстко відреагувати на проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України та на безперервний ядерний шантаж із захопленою Запорізькою АЕС.

“Франція та президент Макрон особисто взяли на себе лідерство щодо розв’язання проблематики станції. Очікуємо також визнання рф державою — спонсором тероризму з усіма відповідними наслідками, які передбачає цей статус”, - підкреслив Прем'єр-міністр.

Шмигаль обговорив із головою Національних зборів Франції ескалацію з боку рф / Фото: Денис Шмигаль, Facebook

Він також подякував французькій стороні за поїздку в Чернігівську область, над якою Франція взяла шефство у післявоєнній відбудові. Як поінформувала Брон-Піве, цього тижня з Марселя вирушив французький корабель із практичною допомогою для Чернігівської, Харківської та Одеської областей.

"Надзвичайно цінуємо таку підтримку", - зауважив у цьому зв'язку Шмигаль.

Читайте також: «Розраховую на плідну співпрацю»: Стефанчук зустрівся з головою Національних зборів Франції

Під час зустрічі сторони також порушили питання фінансової й оборонної підтримки та інтеграцію України до Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве здійснили поїздку в Чернігівську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-