Переправа життя: як у Старому Салтові човни замінили міст

Переправа життя: як у Старому Салтові човни замінили міст

Фотохроніка війни
Укрінформ
Після відходу російських загарбників з Харківської області місцеві жителі налагоджують сполучення з деокупованими населеними пунктами.

Так, на Печенізькому водосховищі у Старому Салтові організували переправу на човнах – міст через річку Сіверський Донець зруйнований. Як вона працює, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Переплисти водосховище на човні – швидкий спосіб дістатися до звільнених населених пунктів Вовчанської громади зі Старого Салтова. Частина людей, які користуються цією переправою, їдуть до близьких, що пережили окупацію. Інші виїжджають з деокупованих територій. Крім того, човнами переправляють гуманітарну допомогу.

Українські військові підірвали міст через Печенізьке водосховище у березні, щоб не дати загарбникам просунутися у бік Харкова.

Як повідомлялося, станом на 27 вересня, за даними заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, у Харківській області українські сили оборони звільнили від російських загарбників 454 населені пункти.

Читайте також: Ізюм після «руского міра»: масштабні руйнування і вогневі позиції в палаці культури

Після визволення цих територій з області, за словами віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, евакуювалися понад 10 тисяч людей.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-