Україна провела з рф черговий обмін полоненими

Україна провела з рф черговий обмін полоненими

Відео
Укрінформ
Україна провела з росією черговий обмін полоненими - додому повернули чотирьох морпіхів та двох цивільних.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

"Ще більше наших - вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей - чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери - Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати - Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні - Андруша Вікторія та Майборода Яна", - зазначив Єрмак.

Він зазначив, що визволені військові брали участь у боях за Маріуполь.

За його словами, Вікторію Андрушу 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її вивезли у рф і утримували в Курському СІЗО.

Читайте також: Перемовини щодо обміну «всіх на всіх» тривають – Буданов

Очільник ОП також зауважив, що Яна Майборода опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

"Переговори про обмін - це складна робота, а краща винагорода за неї - свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності. Обміни продовжуються. Наша мета - повернути всіх наших людей. Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо", - наголосив він.

Єрмак також поінформував, що загалом цього місяця вдалося повернути 235 українців.

"Не зупиняємось. Слава Україні. Повернемо всіх", - запевнив він.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій поінформували, що серед визволених військових одна жінка. Таким чином, повернуто з полону трьох чоловіків і трьох жінок.

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну повернуто з полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

П'ятеро командирів полку «Азов» перебуватимуть до кінця повномасштабної війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки її Президента.

Фото: Андрій Єрмак, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-