росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі три носії ракет «Калібр»

росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі три носії ракет «Калібр»

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває три ворожі кораблі з крилатими ракетами «Калібр» на борту.

Про це повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Станом на 29 вересня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 3 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети", - йдеться у повідомленні.

За даними ВМС ЗСУ, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 6 кораблів і катерів.

У Середземному морі перебуває 5 ворожих носіїв крилатих ракет "Калібр".

За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 23 судна, з них 8 рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 15 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Південь: ЗСУ вдарили по 10 районах зосередження ворога

У ВМС ЗСУ наголосили, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-