білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф - розвідка

білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф - розвідка

Укрінформ
У білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих військових з російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, російські мобілізовані мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи збройних сил рф. В результаті поповнення співвідношення “досвідчених” та “молодих” військових має скласти 1 до 5.

Для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано збройним силам білорусі та місцевим радам.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання у росї. Брак техніки для перевезення особового складу російських військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів.

“Також влада білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам зс рф у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни”, - зазначили у ГУР Міноборони.

Читайте також: Від мобілізації втекли більше росіян, ніж було під час наступу на Україну у лютому - розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив “часткову мобілізацію”, після чого російські військкомати разом із правоохоронцями почали здійснювати справжні облави на чоловіків. Сотні тисяч людей тікають з рф, щоб уникнути мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-