Чеський фонд зведе будинки для переселенців на Закарпатті

Чеський фонд зведе будинки для переселенців на Закарпатті

Укрінформ
На Закарпатті благодійний фонд «Карітас Чеської Республіки» збудує більше 20 збірних будинків для переселенців, їх розташують на території двох технікумів.

Про це повідомила Закарпатська обласна рада у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Зазначається, що це передбачено в договорі про надання гуманітарної допомоги в натуральній формі, підписаному на Закарпатті із чеським фондом щодо ремонту будівель для ВПО.

Як зазначив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, йдеться про облаштування збірних будиночків на територіях будівельного ліцею у Сваляві та Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. Данканича.

Читайте також: В ОП розповіли про проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців в Ужгороді

«Згідно з укладеним договором, на території свалявського ліцею заплановано звести 10 будиночків і 11 таких же на території мукачівського навчального закладу. Ми дуже вдячні благодійному фонду «Карітас Чеської Республіки» за їхню працю. Зі свого боку ми забезпечимо повну та всебічну підтримку. Адже житло для вимушених переселенців – одна із наших найнагальніших потреб сьогодні. Відрадно, що сім’ї, які втікали від війни, матимуть гідні умови життя», — сказав заступник голови облради Василь Дем’янчук, котрий відповідав за координацію співпраці з фондом.

Як повідомляють в облраді, роботи заплановано завершити, за сприятливих погодних умов, до кінця поточного року.

Також у рамках співпраці з чеським «Карітас» заплановано відновити понад 670 квадратних метрів у гуртожитку Свалявського професійно-будівельного ліцею. Там наразі мешкають 67 внутрішньо переміщених осіб, які потребують покращення житлових умов.

Читайте також: У громаді на Рівненщині планують збудувати модульне містечко для переселенців

Як повідомлялося, на Закарпатті офіційно зареєстровано 155 тисяч ВПО, разом з тим неофіційно в області перебувають понад 400 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-