Брифінг щодо оголошення грантового конкурсу для громад «Сади для Перемоги»

Брифінг щодо оголошення грантового конкурсу для громад «Сади для Перемоги»

Укрінформ
29 вересня, 11:00 - брифінг щодо оголошення грантового конкурсу для громад «Сади для Перемоги».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ірина Тушницька - виконавчий директор проєкту SURGe, який реалізує Alinea International за підтримки Уряду Канади; Ігор Віштак - директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики; Костянтин-Крістіан Круш - начальник відділу проектів регіонального розвитку АТ "Укргазвидобування"; Тетяна Волочай - директорка Благодійного Фонду "МХП-Громаді".

Довідково. Конкурс для громад «Сади для Перемоги» - це всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

"Сади Перемоги": 66 громад ухвалили місцеві програми самозабезпечення продуктами

У межах ініціативи "Сади Перемоги" 66 українських громад ухвалили місцеві програми самозабезпечення продуктами харчування.

Про це розповіла виконавчий директор проєкту SURGe (Support to Ukraine’s Reforms for Governance) Ірина Тушницька під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ми розробили типовий план, за яким громада може долучитися до цієї ініціативи ("Сади Перемоги"-авт.) і підняти власний рівень своєї продовольчої безпеки. Тобто самозабезпечення для нас стоїть на передньому плані. Вже 66 громад ухваили місцеві програми самозабезпечення харчовими продуктами", - сказала вона.

Крім консультативної підтримки, в рамках ініціативи був запущений пілотний проєкт з підтримки громад насіннєвим матеріалом чи іншими необхідними засобами. У проєкті взяли участь п'ять громад.

У цих громадах було засіяно 142 га землі, з яких 7,2 га - комунальні землі. Загалом було зібрано 306,3 т овочів.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна ініціатива “Сади Перемоги” була запущена в Україні у березні 2022 року для забезпечення країни харчовими продуктами. В рамках ініціативи з 26 вересня триває грантовий конкурс для українських громад на реалізацію ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування. Переможці конкурсу отримають до 250 тис. грн на втілення проєкту.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-