У Лугано домовились про підтримку України майже на $2 мільярди – Шмигаль розкрив деталі

У Лугано домовились про підтримку України майже на $2 мільярди – Шмигаль розкрив деталі

Відео
Укрінформ
У Лугано українська урядова делегація провела десятки переговорів, результатом яких стали домовленості щодо підтримки нашої держави майже на 2 млрд доларів США.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«У Лугано наша команда провела десятки різних переговорів, аби залучити якнайбільше підтримки України прямо зараз. Результатом стали домовленості у підтримці нашої держави майже на 2 млрд доларів США», — наголосив Шмигаль.

За його словами, зі Світовим банком були досягнуті домовленості щодо підтримки у 1,2 млрд доларів на фінансову допомогу бюджету, підтримку агросектору та на підготовку до нового опалювального сезону.

«З Європейським банком реконструкції та розвитку сформовані домовленості про підтримку на 300 млн євро так само для стабільного проходження зими. Європейський інвестиційний банк виділить 120 млн євро на проєкти цифрової трансформації», — повідомив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Головний офіс з відновлення України розташують у Києві та містах країн-партнерів – Шмигаль

Він також зазначив, що уряди Швейцариї, Швеції, Великої Британії нададуть кошти для фінансування потреб бюджету, підтримки аграріїв, діджиталізації, ремонту енергетичної інфраструктури, а також на відновлення українського малого та середнього бізнесу.

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після збройної агресії російської федерації.

Читайте також: Шмигаль про конференцію в Лугано: Отримали відгуки та пропозиції - буде оновлений перелік партнерів

5 липня представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-