«Заморожуємо» будь-яке підвищення тарифів, які є у сфері відповідальності уряду - Шмигаль

«Заморожуємо» будь-яке підвищення тарифів, які є у сфері відповідальності уряду - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про заморожування будь-якого підвищення тарифів, які перебувають у сфері відповідальності уряду.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Телеграмі, передає кореспондент Укрінформу.

«Маємо сьогодні низку важливих рішень на засіданні уряду, одне з них — про заморозку будь-якого підвищення тарифів, які перебувають в сфері відповідальності уряду. Зокрема, це стосується і тарифів на електроенергію. Жодного підвищення для людей не планується і не передбачається. Водночас для стабільного функціонування ринку електроенергії та безперебійного постачання уряд затвердив постанову про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електроенергії, які її зараз експортують в Європейський Союз», — повідомив Шмигаль.

За його словами, рекордні ціни на електроенергію в європейських країнах дозволяють українським генеруючим компаніям заробити значні кошти, які пропонується частково спрямувати на те, аби тарифи для українців залишалися стабільними.

Читайте також: Уряд не змінюватиме тарифи до кінця наступного опалювального сезону – Шмигаль

Відповідною постановою затверджено Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії протягом дії воєнного стану.

Як повідомлялося, раніше Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вже наголошував, що влада не планує до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-