Головний офіс з відновлення України розташують у Києві та містах країн-партнерів – Шмигаль

Головний офіс з відновлення України розташують у Києві та містах країн-партнерів – Шмигаль

Укрінформ
Головний офіс з відновлення України за результатами Міжнародної конференції у Лугано розташують у Києві, окремі офіси також відкриють у містах країн-партнерів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу. 

За його словами, така кількість офісів дасть можливість ефективно реалізувати намічені плани з відновлення, які були визначені під час Міжнародної конференції з відбудови України у Лугано.

«Передбачається що головний офіс відновлення буде розташовуватись у Києві, при цьому будуть також створені офіси у Вашингтоні, Лондоні, Брюсселі, та, можливо, в інших містах, що дозволить ефективно реалізовувати дорожню карту відбудови», - розповів Прем’єр-міністр.

Він також розповів, що деякі країни вже підтвердили свою готовність до відбудови окремих міст, регіонів та громад України.

Читайте також: Шмигаль про конференцію в Лугано: Отримали відгуки та пропозиції - буде оновлений перелік партнерів

«Ще один важливий напрямок, який ми вже декілька місяців обговорюємо з партнерами, який зараз окремо презентували в Лугано, це регіональна відбудова і шефство країн-партнерів над окремими регіонами, містами, громадами в Україні. Частина наших партнерів вже анонсувала готовність підтримувати відновлення та розвиток конкретних регіонів. Наприклад, Велика Британія, Італія, Естонія, Данія та інші країни уже обрали і фактично політично підтвердили бажання відновлювати ті або інші українські регіони, громади, області, міста», - наголосив Шмигаль.

За його словами, лише станом на сьогодні Україні на відбудову потрібно майже 750 млрд доларів. Мова йде про усі напрямки – від видобутку власного газу до цифрових послуг.

Читайте також: Конференція у Лугано: Принципи і умови міжнародної допомоги з відбудови

«Презентований в Лугано план – це перші нариси, над якими працювало близько 3 тисяч експертів. Всього це 24 групи за різними напрямками. Ми залучили і неурядових експертів, і міжнародних консультантів та економістів, український та іноземний бізнес. Наш план відбудови – це план трансформації України в нову державу-члена Європейського Союзу. Водночас наша команда чітко і з деталями показала, що такий план трансформації на 10 років буде коштувати вже станом на сьогодні близько 750 мільярдів доларів. Це 850 конкретних проєктів, які зачіпають усі сфери: від збільшення видобутку власного газу до якості освіти, від інвестицій у глибинну переробку до цифрових послуг», - зазначив глава уряду.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що на Міжнародній конференції в Лугано досягнуто домовленостей на суму в майже 1,9 млрд доларів для підтримки України. За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-