На острові Зміїному підтвердили знищення 30 одиниць ворожої техніки

На острові Зміїному підтвердили знищення 30 одиниць ворожої техніки

Укрінформ
На острові Зміїний спецпризначенцями підтверджено знищення 30 одиниць ворожої техніки, виявлено покинуту амуніцію і суцільні руїни.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Підрозділи спецпризначення виконали завдання по зачистці острова Зміїний. Підтверджено знищення близько 30 одиниць ворожої техніки, виявлено покинуту амуніцію і суцільні руїни, як звичний слід "руського миру", - йдеться у повідомленні.

Як символ Перемоги і відродження з цих руїн, українські військові встановили і закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше, додали в ОК.

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів було доставлено прапор України.

Читайте також: Військові показали встановлення українського прапора на звільненому Зміїному

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол. Найбільшою втратою окупаційної армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "Москва" вартістю $750 млн. Він брав участь у захопленні Зміїного, став "героєм" поштової марки, а 13 квітня був вражений ракетами і затонув через день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-