Військові показали встановлення українського прапора на звільненому Зміїному

Військові показали встановлення українського прапора на звільненому Зміїному

Фото, відео
Укрінформ
На встановленому на острові Зміїному українському прапорі міститься напис із закликом до російських загарбників запам’ятати, що це територія України.

Про це повідомив у Телеграмі речник начальника Одеської ОВА Сергій Братчук, оприлюднивши відповідні фото, передає Укрінформ.

"Державний Прапор України, встановлений на о. Зміїному (селище Біле Ізмаїльського району Одеської області)", - йдеться у підписі до світлин.

На прапорі - текст: "ГУР МОУ. "Пам'ятай, "русский военный корабль", острів Зміїний - це Україна!" І підпис начальника Одеської ОВА Максима Марченка.

Читайте також: росіяни провели авіарозвідку та намагалися завдати удару по Зміїному

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів було доставлено і встановлено прапор України.

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол. Найбільшою втратою окупаційної армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер «Москва» вартістю $750 млн. Він брав участь у захопленні Зміїного, став героєм поштової марки, а 13 квітня був вражений ракетоами і затонув через день.

Фото: Одеська ОВА, Сергій Братчук, Арут Папоян

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-