У Польщі понад 400 компаній готові відбудовувати Україну

У Польщі понад 400 компаній готові відбудовувати Україну

Укрінформ
У Польщі 420 компаній висловили готовність долучитися до відбудови України, а також до відновлення експорту.

Про це повідомило PAP міністерство розвитку і технологій Польщі (MRiT), передає Укрінформ з посиланням на Puls Biznesu.

"420 польських компаній зацікавлені у відновленні експорту в Україну та відбудові країни в рамках програми, запущеної МРіТ і Польським агентством інвестицій і торгівлі (PAIH)", - повідомило міністерство.

Як повідомив міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда, компанії, які потраплять до списку, зможуть скористатися преференціями, зокрема, у сфері доступу до юридичних послуг, страхування, експортних гарантій. Він додав, що програма передбачає консолідацію підприємців, класифікацію та визначення суб’єктів та галузей, зацікавлених у виході на український ринок.

Читайте також: У Польщі планують створити зерновий термінал для допомоги Україні

Як повідомили у PAIH, найбільше заявок – третина від загальної кількості - надійшло від будівельної галузі. Далі йдуть компанії з ІТ-індустрії, а також зі сфери машинобудування, фармацевтики та виробництва продуктів харчування. Переважна більшість зацікавлених бажають експортувати товари та послуги, а також співпрацювати з суб’єктами в Україні, в тому числі субпідрядниками. Кожне третє підприємство також хоче інвестувати в Україні.

Оператором програми в рамках проєкту Міністерства розвитку і технологій є Польське агентство інвестицій і торгівлі (PAIH). Мета – створити базу даних польських підприємств, які будуть зацікавлені повернутися на український ринок. Проект відкритий для наступних суб’єктів: які є польськими підприємствами; які не співпрацюють з російськими та білоруськими суб'єктами, які не перебувають під санкціями; які заявляють про готовність брати участь у “Польській програмі відбудови України”; які хочуть працювати в Україні під час післявоєнної відбудови та відповідають критеріям, зазначеним у формі заявки.

Читайте також: Допомога біженцям: у Польщі запустили платформу з пошуку роботи для українців

За інформацією PAIH, нинішній набір компаній є першим етапом проєкту, після чого заявки буде проаналізовано та розподілено для виконання конкретних завдань. Переважна більшість повідомлень надходить від малих і середніх компаній. Майже дві третини зацікавлених компаній – це суб’єкти господарювання з чисельністю працівників менше 50 осіб. Заявки подали також майже 50 компаній із кількістю працівників 250 і більше осіб. На наступному етапі програми буде проведено консультації з підприємствами, які виявили готовність допомогти. За результатами консультацій буде розроблено оптимальну модель роботи, а учасників скеровано до завдань, які найбільше відповідають їхнім можливостям.

Як повідомлялося, уряд Польщі задекларував, що концентруватиметься на відбудові Харківської області.

Фото: Hyser

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-