Очолила псевдодепартамент освіти та науки: у Херсоні оголосили про підозру в колабораціонізмі

Очолила псевдодепартамент освіти та науки: у Херсоні оголосили про підозру в колабораціонізмі

Укрінформ
Колишній викладачці Херсонської академії безперервної освіти, яка очолила псевдодепартамент освіти та науки у тимчасово захопленому Херсоні, оголосили про підозру у колабораційній діяльності .

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювана колишня викладачка Херсонської академії безперервної освіти, співпрацюючи з російськими спецслужбами, добровільно обійняла посаду так званого начальника «департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

«Вона закликає місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора, займається підбором кандидатів на посади директорів місцевих закладів освіти», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Черкащині СБУ викрила чотирьох російських пропагандистів

Окрім того, підозрювана взяла участь у розміщенні в головній бібліотеці міста Херсона агітаційної російської літератури із серії «російська історична проза» президентської бібліотеки рф», а також публічно висловила вдячність президенту рф та підтримку його діям. Таким чином вона сприяла представникам держави-агресора у реалізації задуму щодо впровадження російської мови на території Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні загарбники «призначили» «адміністратором» свого пропагандистського телеканалу «таврия» колишню прибиральницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-