У Херсоні презентували естонсько-український проєкт у сфері креативних індустрій

У Херсоні презентували естонсько-український проєкт у сфері креативних індустрій

Укрінформ
У Херсоні презентували естонсько-український проєкт UArt’n’Business для сфери креативних галузей, що реалізується Тартуським центром креативних індустрій (Тарту, Естонія) в партнерстві з Херсонською торгово-промисловою палатою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми як Херсонська торгово-промислова палата радіємо, що маємо такого партнера, як Тартуський центр креативних індустрій. Мета проєкту - допомогти українським малим та середнім підприємствам креативних галузей, творчим людям – митцям, майстрам, дизайнерам, стартап-підприємцям, побудувати міцну бізнес-основу для творчих ідей», - зазначила під час презентації представниця Херсонської торгово-промислової палати та керівниця проєкту Ксенія Карпенкова.

Передусім це стосується новачків у бізнесі, тих, хто має гарну ідею, але не знає як почати продавати свої товари та послуги на міжнародних майданчиках, як просувати себе у соціальних мережах, зазначила вона.

Як зазначили організатори, до участі у проєкті можуть долучатися представники всіх регіонів України, не лише Херсонської області.

Карпенкова розповіла, що проєкт передбачає організацію бізнес-місій: українці поїдуть в Естонію, а естонці – в Україну. Зокрема, перша така бізнес-місія відбудеться вже наступного тижня - з 23 по 27 січня, представники України приїдуть до Таллінна і до Тарту. Проєкт передбачає проведення серії онлайн-курсів з лекціями, практичними завданнями, обговореннями, лектори – практики міжнародного рівня, додала вона.

Проєкт UArt’n’Business «Підвищення обізнаності та розвиток навичок українських малих та середніх підприємств та підприємців креативних галузей у сфері інтернет-маркетингу та онлайн-продажів» фінансується Міністерством закордонних справ Естонії з коштів Програми розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги. Тому семінари, консультації, навчання для українських учасників проєкту - безкоштовні. Головна умова – володіння англійською мовою Щоб стати учасником онлайн-курсів потрібно реєструватися та долучатися до проєкту, зазначила Карпенкова.

Проєкт розрахований на мікро-, малі та середні підприємства галузі креативних індустрій (мистецтво, дизайн, мода, кіноіндустрія, видавнича справа, театр, IT тощо), в тому числі – початківці у бізнесі, він для дизайнерів, митців, ремісників, майстрів та дрібних виробників, які бажають навчитися продавати свої твори чи вироби в Інтернеті, або ж прагнуть розширити обсяги продажів; на стартап-підприємців, IT-фахівців з амбітними бізнес-ідеями, що націлені розвивати бізнес-зв'язки з іноземними партнерами.

Читайте також: Естонія допомагає Україні посилити її кібербезпеку - прем'єрка Каллас

Як зазначив у режимі онлайн-включення під час презентації заступник міського голови міста Тарту Раймонд Тамма, декілька естонських муніципалітетів останніми роками почали приділяти все більше уваги креативній економіці. У Тарту вже більше 10 років діє Центр креативних індустрій, який підтримує компанії-початківці творчого напрямку. Тарту визначено культурною столицею Європи у 2024 році і важливу роль має відіграти саме сектор креативних індустрій, зазначив заступник мера Тарту.

Провідний партнер Проєкту UArt’n’Business – Тартуський центр креативних індустрій (Tartu Loomemajanduskeskus) – навчально-інформаційний центр у південній Естонії, який організовує для підприємців креативних галузей тематичні тренінги й навчання, консультує їх з юридичних та економічних питань, допомагає бізнесменам-початківцям «встати на ноги» та поєднати творче самовираження з фінансовою грамотністю та успіхом, зазначають організатори проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-