У Хмельницькому попрощаються з Героєм України Олександром Петраківським

У Хмельницькому попрощаються з Героєм України Олександром Петраківським

Укрінформ
У Хмельницькому 2 вересня попрощаються з 33-річним Героєм України підполковником Олександром Петраківським, який помер після тривалого лікування.

Про це повідомляє Хмельницька міська рада, передає Укрінформ.

«У четвер, 2 вересня, о 12:00 на Майдані Незалежності відбудеться прощання з Героєм України, підполковником Олександром Петраківським», - йдеться у повідомленні.

Петраківський помер 29 серпня після лікування, що тривало упродовж 7 років.

Як повідомляли ЗМІ, внаслідок поранення підполковник переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Проходив лікування в Україні, Польщі, в Ізраїлі, США та складну реабілітацію у Науково-практичному центрі нейрореабілітації Nodus у Броварах. У квітні цього року на нейрореабілітацію Олександра Петраківського виділили кошти відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів.

Читайте також: Унікальні методики та передові технології: центр NODUS прийме на реабілітацію українських бійців

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. Під час бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, врятувавши йому життя, але сам зазнав тяжкого поранення в голову. Та попри це він продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони та виконати бойове завдання.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-