Хімічне підприємство зливало відходи у Сіверський Донець - СБУ

Хімічне підприємство зливало відходи у Сіверський Донець - СБУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила посадовців одного з великих хімічних підприємств на значних порушеннях екологічного законодавства, що ледь не призвело до екологічної катастрофи в руслі ріки Сіверський Донець.

Про це йдеться у повідомленні СБУ у Фейсбук, передає Укрінформ

Впродовж тривалого часу виробництво «економило» на ремонті та модернізації очисних споруд і зливало тони небезпечних відходів у Сіверський Донець. А щоб не платити екологічний податок у повному обсязі, посадовці занижували об’єми шкідливих викидів, повідомляє СБУ.

За висновками експертизи, рівень вмісту заліза у воді перевищує допустимий рівень у 15 разів, азоту амонійного - у 5 разів. Задокументовано і значне перевищення вмісту нафтопродуктів, магнію, сульфатів, фосфатів тощо.

В СБУ наголосили, що річка збагачує питні горизонти Лисичанська, Рубіжного Сєвєродонецька, інших населених пунктів і є найбільшим магістральним каналом меліорації земель регіону.

За даними слідства, лише за півроку хімічне виробництво завдало навколишньому середовищу шкоду на суму понад 270 тис. грн.

У межах відкритого кримінального провадження проведено обшуки в адміністративній будівлі підприємства і отримано документальні докази порушення посадовцями екологічного законодавства.

Читайте також: Біля узбережжя України виявили судно, яке забруднило воду в Чорному морі

Наразі одному з керівників повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для виявлення усіх причетних до правопорушення осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-