До Одеси доправили 133 біженців з Афганістану

До Одеси доправили 133 біженців з Афганістану

Фото
Укрінформ
До Одеси з Бориспільського аеропорту доправили 133-х громадян Афганістану, евакуйованих за їхнім бажанням з Кабула літаком Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ГУ Державної міграційної служби в Одеській області.

«Рятувальниками Київської та Одеської областей доставлено 133 громадян Афганістану, які виявили бажання виїхати зі своєї країни. Завдяки спільним зусиллям голови Одеської облдержадміністрації, медичних працівників, рятувальників, афганської діаспори, співробітників міграційної служби та перекладачів прийнято та опрацьовано громадян Афганістану, які потрапили у тяжке становище», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед евакуйованих - 48 дорослих, 85 дітей. Найменшій дитині - 7 днів, вона народилася в аеропорту Кабула, коли мати очікувала евакуації. Найстаршій евакуйованій - 85 років, і вона мужньо допомагала іншим матерям з дітьми.

Двом дорослим надали медичну допомогу та госпіталізували співробітники швидкої допомоги, завдяки чому їм врятовано життя. Усім евакуйованим зроблено тест на коронавірус, хворих не виявлено.

Читайте також: Штати збирають віртуальну зустріч із партнерами щодо Афганістану

Загалом на трьох евакуаційних рейсах, організованих МЗС України під координацією керівництва держави, в Україну наприкінці серпня прибули понад 250 пасажирів. В тому числі громадян України, яких евакуйовувала наша держава з Афганістану через тяжку ситуацію, що склалася в цій країні.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена перенесли через евакуацію американців з Кабула — Никифоров

Як повідомляв Укрінформ, з Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців, членів їхніх сімей, іноземних журналістів, міжнародних правозахисників та людей, яким загрожувала небезпека.

Фото: Міграційна служба Одеської області, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-