Тернопіль відзначає День міста

Тернопіль відзначає День міста

Укрінформ
Відзначення Дня Міста й Успіння Пресвятої Богородиці розпочалося в Тернополі урочистою літургією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року намітили провести майже 30 імпрез у день, який традиційно в обласному центрі оголошено вихідним. Святкову концертну програму розпочне Муніципальний Галицький камерний оркестр «Тобі, Тернопіль», діятиме й вернісаж під відкритим небом творчих робіт заслуженого художника України Євгена Удіна «Тернопіль - місто, що надихає». Новими іменами поповниться Алея зірок у середмісті», - розповіла кореспонденту агентства начальник міського управління культури і мистецтв Світлана Козелко.

За її словами, сьогодні на Театральному майдані тернополяни побачать імпрезу живих скульптур «Прості речі формують життя», виступ київського вуличного театру на ходулях «Хайлайтс».

Читайте також: На Хортиці проходить музичний фестиваль ZOUND

У центральному міському парку триватиме Міжнародний фестиваль «Не святі горшки ліплять», вогняне шоу, випалювання велетенської скульптури.

В інших парках та скверах міста експонуватимуться виставки робіт майстрів народної творчості Тернопільщини, пройдуть виступи лауреатів та переможців конкурсів та фестивалів дитячих вокальних студій.

Як повідомляло агентство, у Тернополі День міста, що збігається із святом Успіння Пресвятої Богородиці широко відзначається упродовж останніх десятиліть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-