В Академії сухопутних військ у Львові відкрили найвищий в області 50-метровий флагшток

В Академії сухопутних військ у Львові відкрили найвищий в області 50-метровий флагшток

Фото
Укрінформ
У Львові на території Національної академії сухопутних військ відкрили найбільший флагшток області, на якому замайорів Державний Прапор України.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Львівській обласній держадміністрації.

«Сьогодні, 23 серпня, Львівщина відзначає День Державного Прапора…З цієї нагоди у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відкрили найвищий флагшток області. Його висота - 50,5 м кв. На флагштоку замайорів синьо-жовтий стяг України розміром 8 на 12 метрів», - йдеться у повідомленні.

В Академії сухопутних військ у Львові відкрили найвищий в області 50-метровий флагшток / Фото: Фото: Маркіян Лисейко, Альона Ніколаєвіч

Участь в урочистостях взяли військовослужбовці, представники влади, громадськості. Усі присутні спільно виконали Державний Гімн України.

Виступаючи на урочистій церемонії голова Львівської ОДА Максим Козицький підкреслив, що прапор - це один із найбільших символів державності.

«Прапор - це та свята річ, яку не дозволяє собі втратити жодне військо. Це те, що означає: «Тут - Україна!»… Для багатьох поколінь наш синьо-жовтий прапор - це святе знамено, це символ тисячолітнього творення нашої держави. Його переховували, за нього вмирали, він дає нам силу і волю до перемоги», - наголосив очільник області.

Після урочистого відкриття найбільшого флагштока області відбулось святкове проходження підрозділів ЗСУ та країн-партнерів маршем, а також дефіле військового оркестру.

В ОДА зазначили, що Львівщина стала єдиною областю, де флагшток встановили на території військового навчального закладу - Національної академії сухопутних військ, яка є одним з провідних навчальних закладів у системі військової освіти Міноборони України.

Читайте також: Немає жодного сенсу в дискусіях про перевернутий прапор України – історик

Реалізація проєкту – це не лише виявлення пошани до державного символу та захисників України, але й створення нового громадського простору - навчальний заклад розташований на одній з найвищих точок міста Львова, яка є своєрідним оглядовим майданчиком, пояснили в ОДА.

Оглядово проєкт нагадує частину кола, в центрі якого – флагшток. Біля нього облаштували загальний простір зі встановленням лавок та озелененням території. Територію та флагшток освітлили, замостили плиткою, на окремих ділянках висадили дерева.

Сам флагшток має вбудований підіймальний механізм для прапора, а також блискавкозахист. Для відділення території меморіального знаку від решти території академії передбачено підпірні стінки різної висоти з влаштуванням скляного огородження. Загальна кошторисна вартість проєкту 12 млн грн.

День Державного Прапора відзначається в Україні 23 серпня. Свято встановили на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України, згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-