У Закарпатському онкоцентрі встановили лінійний прискорювач за 65 мільйонів

У Закарпатському онкоцентрі встановили лінійний прискорювач за 65 мільйонів

Фото
Укрінформ
В Ужгороді у Закарпатському протипухлинному центрі встановили перший у регіоні лінійний прискорювач вартістю 65 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

"Завдяки залученню коштів з ДФРР, обласного бюджету та інших джерел фінансування проєкт успішно реалізований, і перший лінійний прискорювач в області встановили у відремонтованому приміщенні Закарпатського протипухлинного центру в м. Ужгород. Реалізувати цей проєкт було життєво необхідно для нашого краю», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Іштван Петрушка.

За його словами, в області променевої терапії потребують понад 1500 хворих на рік. Але менш як 30% хворих, яким вперше встановлений діагноз злоякісного новоутворення, отримували такий вид терапії. Основна проблема полягала в тому, що в обласному протипухлинному центрі в Ужгороді лікують пацієнтів за допомогою єдиного гама-терапевтичного апарата, який навіть за повної завантаженості в роботі не може задовольнити потреби населення у лікуванні онкологічних захворювань. Термін експлуатації джерел гамма-терапевтичних апаратів складає лише 15 років. Джерело з часом втрачає енергію, через що процедура триває довше і кількість пацієнтів зменшується.
Читайте також: У Чернівцях зводять приміщення лінійного прискорювача онкоцентру

Сучасною альтернативою гама-терапевтичному апарату застарілої модифікації є лінійний прискорювач. Придбати новітнє обладнання заклад самотужки не міг через надвисоку ціну. Але тепер високоякісне обладнання змонтоване у центрі.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-