Посадовець на Одещині вимагав «відкати» у військових із зони ООС

Посадовець на Одещині вимагав «відкати» у військових із зони ООС

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України в Одеській області викрила чиновника, який вимагав від учасників операції Об'єднаних сил 50% "відкату" за премії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що посадовець за надання можливості отримати максимальну надбавку за службу в зоні ООС вимагав половину від суми премії.

“У підпорядкуванні "ділка" перебувало майже 500 осіб. 95% з них постійно їздять на ротацію в зону ООС. Тож, за попередніми даними, схема приносила додатковий "дохід" у щонайменше 70 тис. грн щомісяця”, - ідеться в повідомленні.

Зловмисник залучив до схеми чотирьох спільників, які збирали кошти безпосередньо після отримання військовослужбовцями грошового забезпечення.

Одного з офіцерів-посередників правоохоронці затримали під час отримання грошей від військовослужбовця.

Читайте також: Поліція на Житомирщині викрила посадовця під час отримання ним «відкату»

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 2020 року та за 6 місяців 2021-го Служба безпеки України відкрила 983 кримінальні провадження й оголосила підозри 1294 суб'єктам корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-