У Вінниці встановлюють кріогенний газифікатор для забезпечення киснем чотирьох лікарень

У Вінниці встановлюють кріогенний газифікатор для забезпечення киснем чотирьох лікарень

Фото
Укрінформ
У Вінниці для додаткового забезпечення киснем чотирьох лікарень встановлюють кріогенний кисневий газифікатор.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Новий кріогенний кисневий газифікатор встановлюємо у медмістечку на Хмельницькому шосе. Це додаткове джерело кисню для чотирьох міських закладів. До нього під’єднають першу міську та багатопрофільну лікарні, пологовий будинок №1 і кардіоцентр. Відтепер забезпечення медичним киснем буде гарантовано стабільним, адже лікарні матимуть три джерела кисню (два газифікатори і балонна рампа)», - написав Моргунов.

У Вінниці встановлюють кріогенний газифікатор для забезпечення киснем чотирьох лікарень: Фото: Сергій Моргунов, Facebook

За його словами, нове устаткування – німецького виробництва. Кріоцистерна газифікатора розрахована на зберігання 20 тонн рідкого кисню. У цій установці рідкий кисень переходить у газоподібний стан і по кисневій магістралі подається до кожного ліжка стаціонару чи реанімації.

Читайте також: У Львові лікарня швидкої меддопомоги закупила надсучасне обладнання

Посадовець зазначив, що новий газифікатор дозволить повністю, стабільно і рівномірно забезпечувати потреби пацієнтів чотирьох медзакладів у кисневій терапії. Завдяки цьому обладнанню заклади зможуть витримувати рекордні піки навантаження, на зразок спалахів COVID-19.

Встановлення додаткового кисневого газифікатора проходить у рамках модернізації централізованої системи киснезабезпечення у лікарнях міста.

Станом на ранок 18 серпня на Вінниччині виявлено 52 нових випадки інфікування COVID-19, з початку пандемії – 72 032. Одужали від коронавірусної хвороби 69 833 особи, померли – 1713.

Читайте також: Україна готова до нової хвилі COVID-19 восени – Зеленський

В Україні за добу зафіксували 1 447 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 38). За весь час пандемії в Україні захворіли 2 268 666 осіб; одужали – 2 198 220, летальних випадків – 53 336, проведено ПЛР-тестувань – 11 726 235.

Фото: Сергій Моргунов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-