Привласнення 27 мільйонів з бюджету Миколаєва: ще одному підозрюваному обрали запобіжний захід

Привласнення 27 мільйонів з бюджету Миколаєва: ще одному підозрюваному обрали запобіжний захід

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід керівнику одного з комерційних підприємств, підозрюваному у співучасті у привласненні понад 26,8 млн грн бюджетних коштів під час виконання робіт з реконструкції площі Соборної у Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВАКС.

“17 серпня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав керівнику одного з комерційних підприємств запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 522 100 гривень”, - ідеться у повідомленні.

Строк дії запобіжного заходу - по 10 жовтня.

“У разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки: прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не залишати Миколаєва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України”, - нагадали у суді.

Читайте також: ВАКС залишив Чауса під домашнім арештом

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з моменту проголошення.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня заступника Миколаївського міського голови затримали детективи НАБУ. Йому оголосили підозру у справі про заволодіння понад 26,8 млн грн під час виконання робіт з реконструкції площі Соборної у Миколаєві.

За даними слідства, 10 серпня заступник мера намагався виїхати з України. Його затримали у міжнародному пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні.

У НАБУ зазначали, що департамент Миколаївської міськради у 2019 році оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник голови одного з департаментів міськради за попередньою змовою із шістьома особами забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.

12 серпня ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 272 тис. 400 грн директору підприємства, підозрюваному у співучасті у привласнені понад 26,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-