На Черкащині пам’ять Івана Піддубного вшанували турніром із греко-римської боротьби

На Черкащині пам’ять Івана Піддубного вшанували турніром із греко-римської боротьби

Фото
Укрінформ
У селі Красенівка Золотоніського району Черкаської області відбулося Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного. Цього року святкують 150-річчя з дня народження славетного борця.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Інформують, що участь у турнірі з греко-римської боротьби на призи пам’яті Івана Піддубного взяли борці з 16 регіонів України. Загалом понад сто учасників боролися за перемогу. Упродовж двох днів спортсмени змагалися в Черкасах в спорткомплексі «Будівельник», фінал же відбувся в Красенівці.

Долучилися до святкування представники влади, спортивної спільноти, духовенства, жителі Черкащини. Почесним гостем свята став олімпійський чемпіон Андрій Іванович Хіміч, який передав факел титулованому чемпіону попередніх турнірів з Полтавщини Євгенію Савєті, котрий запалив вогонь змагань.

У програмі свята на гостей очікувало безліч різноманітних подій: показ відеофільмів про Івана Піддубного, підняття прапора свята богатирської сили, богатирське шоу «Найсильніша людина свята», переможцем якого вже вчетверте став житель Красенівки Роман Науменко, змагання з гирьового спорту, показові виступи спортсменів, а ще ярмарок, екскурсії та інше.

Іван Піддубний народився 8 жовтня 1871 року в Красенівці на Черкащині. Шестиразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби. Виступав у цирку до 1939 року. У паспорті виправив графу національність з «русский» на «українець». Помер 1949 року від інфаркту в Єйську на Кубані.

Фото: Черкаська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-