На Хмельниччині почали ремонт на трасі Житомир - Чернівці

На Хмельниччині почали ремонт на трасі Житомир - Чернівці

Велике будівництво
Укрінформ
На Хмельниччині за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” розпочався ремонт ділянки траси Н-03 Житомир – Чернівці поблизу села Ладиги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці.

Зазначається, що дорожники вже влаштували перший кілометр нової дорожньої основи за інноваційною технологією холодного ресайклінгу. Нову ділянку автошляху планують розширити на 2 метри. Виробництво основи дорожнього одягу за технологією холодного ресайклінгу відбувається прямо у русі.

“Ресайклер подрібнює старе асфальтобетонне покриття та змішує його з щебенево-піщаною сумішшю і цементом. У процесі до всього цього додаються в’яжучі матеріали. Потім отриману суміш плануємо автогрейдером і ущільнюємо котками. На виході отримуємо надміцну основу дороги”, - розповідають в Укравтодорі.

Далі у планах влаштування основи на наступних кілометрах відрізку. Наразі робочі готуються до вкладання двох шарів асфальтобетону та ремонту мосту через річку Случ. Роботи на ділянці дороги планують завершити до кінця дорожньо-будівельного сезону-2021.

“Зовсім скоро громадяни будуть їхати новим, сучасним автошляхом європейської якості”, - додають в пресслужбі.

Траса Н-03 проходить територією Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей, її довжина складає 336,1 км.

Читайте також: На Чернігівщині відремонтують 75 кілометрів дороги Київ-Юнаківка

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко розповів, що у 2021 році планують оновити 4500 км державних і 2000 км місцевих доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-