У Запоріжжі арештували охоронців «ювелірки», які викрали понад €1 мільйон

У Запоріжжі арештували охоронців «ювелірки», які викрали понад €1 мільйон

Фото, відео
Укрінформ
Двох підозрюваних у крадіжці з офісу ювелірної мережі у Запоріжжі взяли під варту, третього зловмисника оголосили у розшук.

Про це повідомили в ГУНП в Запорізькій області, передає Укрінформ.

Злочин було скоєно ще 14 червня. До поліції звернувся керівник компанії, яка має мережу ювелірних магазинів по всій Україні. Він заявив, що невідомий таємно, шляхом відключення сигналізації, проник до сейфової кімнати в офісному приміщенні у Запоріжжі та викрав 20 тисяч доларів США, більше мільйона євро, а також близько трьох мільйонів гривень. 

Правоохоронці висунули версію, що до крадіжки може бути причетний охоронець магазину.

“Сейфи були відкриті підбором коду, а записи з камер відеоспостереження зникли. Оперативники виявили, що охоронець 1974 року народження, уродженець Донецької області, працевлаштувався за підробленими документами під вигаданим прізвищем. Поліцейські встановили його справжню особу та поінформували усі пункти перетину українського кордону щодо прикмет та намірів зникнути з країни з великою сумою грошей. Менш ніж через дві доби, чоловіка, якого ми розшукували, зупинили працівники прикордонної служби під час спроби перетнути пропускний пункт в Луганській області”, - розповів т.в.о. начальника ГУНП в Запорізькій області Руслан Невожай.

В автомобілі зловмисника, який він тільки-но придбав та на якому планував виїхати до РФ, була знайдена частина викрадених грошей. Решту він заховав на території домоволодіння своїх батьків у Донецькій області.

“Купюри в національній та іноземній валюті були розкладені в поліетиленові пакети та закопані в землю. В ході проведення першочергових заходів, гроші виявили та вилучили працівники карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області. Завдяки вчасно вжитим заходам, більшу частину викраденої готівки вдалося повернути”, - додають в поліції.

Було встановлено, що до злочину причетні ще двоє осіб: чоловіки 1972-го та 1967 року народження, які працювали на керівних посадах служби охорони ювелірного закладу. В автомобілі 49-річного зловмисника вилучені ювелірні вироби, а за місцем мешкання - грошові кошти в сумі понад 20 тис. євро, а також гранату РГД-5. За фактом незаконного поводження зі зброєю відкрито ще одне кримінальне провадження.

На підставі ухвали суду двох фігурантів узято під варту, ще одного оголошено в розшук.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всі троє зловмисників діяли за заздалегідь розробленим спільним планом. Під час скоєння злочину в кожного з них була своя функція.

Читайте також: На Київщині судитимуть банду, яка викрала діамант на $300 тисяч

На підставі зібраних матеріалів трьом фігурантам оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК (Крадіжка) у складі організованого злочинного угруповання. Санкція передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-