Харківський драмтеатр імені Пушкіна очолить генерал-майор внутрішньої служби

Харківський драмтеатр імені Пушкіна очолить генерал-майор внутрішньої служби

Укрінформ
Переможцем конкурсу на посаду директора Харківського академічного російського драматичного театру ім. Пушкіна став чинний заступник керівника цього закладу, генерал-майор внутрішньої служби МВС Анатолій Вінник.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської обласної ради.

"Конкурсна комісія, створена з представників громадськості за ініціативою обласної ради (театр - заклад культури обласного підпорядкування), ще 19 липня повідомила, що на конкурс подано три заявки від претендентів на вакансію директора театру. Це Анатолій Вінник, у минулому в.о директора театру Олена Ткаченко та заступниця директора Наталія Мисенко. Днями конкурсна комісія оголосила, що відбір пройшов Анатолій Вінник", - розповіли у пресслужбі.

При цьому уточнюється, що призначати Вінника на посаду директора театру має сесія облради. Чергова сесія відбудеться у вересні.

Читайте також: Кремінь нагадав театрам, що вистави недержавною мовою треба дублювати українською

Анатолій Вінник народився у 1948 році на Харківщині. За фахом - інженер-теплоенергетик. Пройшов шлях від пожежника до генерал-майора внутрішньої служби - першого проректора Академії пожежної безпеки України. Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС. Обирався депутатом обласної ради чотирьох скликань, працював заступником її голови та начальником відділу Харківської ОДА. З травня 2005 року - пенсіонер МВС.

Академічний російський драматичний театр ім. Пушкіна створили у Харкові на початку 30-х років, коли це місто був столицею України.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-