ДФС просить силовиків розблокувати доступ до тютюнової фабрики для обшуку

ДФС просить силовиків розблокувати доступ до тютюнової фабрики для обшуку

Укрінформ
Державна фіскальна служба заявляє про блокування невідомими доступу на територію одного з найбільших українських виробників тютюнових виробів, продукція якого без акцизних марок вилучалася під час обшуків складів та в місцях реалізації контрафакту. Відомство звернулося до правоохоронних органів по допомогу.

Про це повідомляється на сторінці ДФС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, від початку 2021 року службовці ДФС вилучили майже 800 тисяч пачок тютюнових виробів вартістю близько 13 млн грн, виготовлених під торгівельними марками цього підприємства, які реалізовувалися на території України за готівкові кошти без марок акцизного податку або з марками акцизного податку з ознаками підробки. Крім того, податкова міліція викрила підприємство в умисному ухиленні від сплати податків.

Повідомляється, що службовці ДФС на підставі ухвал суду починаючи з 5 серпня проводять санкціоновані обшуки у складських та офісних приміщеннях на території Запорізької та Дніпропетровської областях, в тому числі на територіях виробництв, з метою документування злочинної схеми, здобуття доказів та призупинення виготовлення контрафактних сигарет. Під час обшуків уже виявлено та розглядається питання про вилучення первинних фінансово-господарських документів, чорнових записів, спеціального устаткування, понад 90 тонн тютюну невстановленого походження.

Однак 6 серпня 2021 року, заявляють у відомстві, група невстановлених осіб почала блокувати роботу співробітників ДФС. "При спробі дістатися місця проведення слідчих дій відбулися факти перешкоджання з боку групи агресивно налаштованих осіб", - стверджують у ДФС.

Зокрема, за її інформацією, молодики встановили контроль над перехрестями та під’їздами до території фабрики. При спробі під’їзду до території вони кидають “їжаки” на дорогу, в результаті чого пошкоджено шини одного автомобіля. Ворота підприємства заблокували КРАЗи із землею, що унеможливлює проїзд правоохоронців на територію підприємства. Таким чином, ідеться про масове порушення громадського порядку, заявляють у службі.

Читайте також: ДФС здійснила понад 40 обшуків у столичних комунальників, знайшла 200 мільйонів збитків

ДФС звернулася до Національної поліції, ДСНС та інших правоохоронних органів з метою розблокування доступу на територію підприємства та завершення слідчих дій.

“Податкова міліція ДФС й надалі буде спрямовувати всі зусилля з протидії діяльності з виготовлення контрафактної продукції та детінізації економіки. У боротьбі з чорним ринком будемо ми діяти рішуче та жорстко, але виключно в межах закону”, - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

У ДФС не зазначають, про яке саме підприємство йдеться. Однак про проведення обшуків на її території заявила тютюнова фабрика у Жовтих Водах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-