У Кременчуці зведуть корпуси обласного онкодиспансеру

У Кременчуці зведуть корпуси обласного онкодиспансеру

Велике будівництво
Укрінформ
У Кременчуці, що на Полтавщині, стартувало будівництво двох корпусів обласного онкодиспансеру; проєкт планують реалізувати до 2024 року за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

Зазначається, що вже проведені земляні роботи, підготовлено котлован і розпочато зведення стін підвалу із залізобетонних блоків.

У новому корпусі онкодиспансеру будуть відділення комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії, ультразвукового, ендоскопічного та інвазивного досліджень, лабораторія.

У планах також облаштувати малу операційну залу та малі операційні комп’ютерного й ультразвукового дослідження. Вже демонтували частину наявної одноповерхової будівлі, в якій був розташований рентген-діагностичний кабінет, триває добудова двох одноповерхових корпусів.

Проєкт реалізують коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. З обох джерел уже виділили понад 30 млн грн.

Читайте також: У Сумській міській лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги

“Одним із пріоритетів обласної влади, який ми визначили в Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки, є розбудова якісної медичної інфраструктури, на кшталт нового 6-поверхового кардіоцентру в Полтаві, який запрацював цього року”, – зауважив голова ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, планується також придбати два лінійні прискорювачі в лікарні Полтави та Кременчука.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко розповів, що цього року в Україні планують модернізувати 200 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-