У Сумській міській лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги

У Сумській міській лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги

Велике будівництво
Укрінформ
У Сумській центральній міській клінічній лікарні відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги, облаштування якого відбувалось у межах програми Президента "Велике будівництво".

Про це повідомила пресслужба Сумської міськради, передає Укрінформ.

Зазначається, що у відділені створені всі можливості для діагностики та надання якісної невідкладної медичної допомоги. Є власна лабораторія, комп’ютерний томограф, система УЗД. Також вирішується питання встановлення ангіографа, приміщення під який передбачене.

Відділення має малу операційну залу, реанімаційні та діагностичну палати, маніпуляційний кабінет.

За словами заступниці міського голови Тамари Іщенко, з місцевого бюджету на відділення було виділено близько 5 млн грн. Кошти пішли на меблі та обладнання, а також збільшення енергопотужності закладу.

Директор лікарні Валентина Домінас додала, що медичний заклад є одним із семи опорних на Сумщині. Загалом роботу в новому відділенні матимуть 44 працівники. На сьогодні воно укомплектоване всіма штатними одиницями. Щодня у відділення звертається від 50 до 90 пацієнтів.

Читайте також: На Вінниччині стартувало будівництво мосту Ямпіль - Косеуць через Дністер

Як повідомлялося, у червні відділення екстреної медичної допомоги на 17 ліжок відкрили в Сумській обласній клінічній лікарні. Загалом на Сумщині їх буде сім - два в Сумах і по одному в Шостці, Конотопі, Ромнах, Охтирці та Глухові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-