Громада на Вінниччині формує мережу первинної меддопомоги за підтримки U-LEAD

Громада на Вінниччині формує мережу первинної меддопомоги за підтримки U-LEAD

Децентралізація
Укрінформ
Вороновицька громада на Вінниччині формує спроможну мережу закладів первинної медичної допомоги за експертної підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомили Укрінформу у Програмі.

Заступниця Вороновицького селищного голови Тетяна Ліщук та директор Вороновицького центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Д’якова 4 серпня працювали на онлайн-консультації «Формування спроможної мережі первинної медичної допомоги» з експертом «U-LEAD з Європою».

Фото: «U-LEAD з Європою»

«Такі консультації мають на меті знайти оптимальні рішення для формування мережі закладів первинної допомоги у громаді. А проблем у цій сфері вистачає. Варто зазначити, що громада активно підтримує розвиток медичного підприємства, шукає лікарів та навіть оплачує їх навчання», - зауважують у «U-LEAD з Європою».

Зокрема, як розповіла Ліщук, у процесі роботи над спроможною мережею громада мусить визначити кількість закладів первинної допомоги, їхній рівень та хто в них працюватиме, а також знайти фінансову підтримку.

У «U-LEAD з Європою» наголошують, що із 17 тисяч мешканців Вороновицької громади близько 7 тисяч підписали декларації із сімейними лікарями, і цього недостатньо для оптимального завантаження лікарів і отримання максимального обсягу фінансування від Нацслужби здоров’я. Тому збільшення кількості укладених декларацій є пріоритетним завданням для медичного підприємства.

«Необхідно провести інформаційну роботу із населенням, залучити старост, продумати та організувати якісну роботу сімейних лікарів, розширити спектр послуг та підвищити їх якість. Такий системний підхід дасть можливість збільшити кількість пацієнтів Вороновицького ЦПМСД», - наголошує експерт з охорони здоров'я Програми «U-LEAD з Європою» Олександр Зарицький.

Читайте також: Громада на Львівщині сформувала якісну освітню мережу за допомогою U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-