У Харкові до Дня міста миють великі пам'ятники

У Харкові до Дня міста миють великі пам'ятники

Фото
Укрінформ
Працівники СКП «Харківзеленбуд» завершують перший етап очищення до свята міста великих пам'ятників, які знаходяться на балансі підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, посилаючись на речника СКП «Харківзеленбуд» Олексія Комякова, передає Укрінформ.

«Зранку комунальники очистили пам'ятник Незалежності, що на площі Конституції. Бронзова частина пам'ятника миється водою під високим тиском, а от нижня частина, гранітна, очищається з використанням хімічних засобів, оскільки любителі катання на скейтах натирають сходи парафіном», - зазначив Комяков.

За його словами, комунальники негативно ставляться до того, що пам'ятники використовують як спортивне спорядження: «У місті з кожним днем стає все більше урбан-парків, тому кожен житель може знайти місце для занять спортом».

«За планом, роботи з очищення пам'ятників проводять двічі - після зими і перед Днем міста (23 серпня та у Харкові святкують День визволення від німецьких окупантів - ред.). Зараз вже очистили від бруду і пилу пам'ятник міфічному засновнику Харкова - козаку Харьку, а також пам'ятник Тарасу Шевченку, догляд за яким вважається найскладнішим, бо в композицію входять скульптура поета і ще 16 героїв його творів. Також вже вимили пам'ятник Воїну-визволителю, що на вулиці 23 Серпня. Ще належить привести до ладу пам'ятник Людмилі Гурченко в сквері на вулиці Трінклера», - пояснив Комяков.

За його словами, наступного тижня роботи з очищення пам'ятників проводитимуться у районах міста: "Усі пам'ятники до свята будуть приведені до ладу».

Як уточнив кореспонденту Укрінформу речник СКП «Харківзеленбуд» Олексій Комяков, усього в Харкові майже пів сотні пам'ятників - від величезних фігур до постаментів, стел та підгруддя: "В очищенні цих об"єктів у 9-х районах міста беруть участь до пів тисячі співробітників підприємства, які оснащені спеціальною технікою, включаючи десять автовеж і стільки ж вантажопідіймачів, не рахуючи сотні підручних мийних засобів. За правилами, хімічні засоби не використовуються у випадках, якщо поблизу пам"ятників розміщені квіткові насадження, тим більше, що цього літа Харків прикрашають висаджені навесні понад 1 млн квітів".

Фото: Харківська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-