Директора Нацпарку на Херсонщині підозрюють у службовій недбалості на 62 мільйони

Директора Нацпарку на Херсонщині підозрюють у службовій недбалості на 62 мільйони

Фото
Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань підозрюють директора Національного природного парку «Нижньодніпровський» у службовій недбалості, що завдала державі збитків на 62 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Директор парку також є чинним депутатом однієї з районних рад Херсонської області.

Встановлено, що у період 2019-2020 років керівник природного парку і його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід.

«При цьому вони знали, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов треба негайно припинити. Посадовці цього не зробили, тож промисловий лов продовжився», - ідеться в повідомленні.

Загалом за цей період було понаднормово виловлено приблизно 157 тис. кг риби.

Директору національного парку повідомили про підозру у невиконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Заступнику директора про підозру за цією ж статтею повідомили у липні цього року.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня працівники ДБР викрили трьох робітників лісгоспу на Житомирщині, які підробляли документи для привласнення деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-