Суд Дніпра заявив про втручання у свою діяльність

Суд Дніпра заявив про втручання у свою діяльність

Укрінформ
Судді Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпра, де розглядалися позови проти дій міської влади з демонтажу білбордів, заявили про втручання в діяльність суду, а також приниження честі та гідності суддів.

Скрін звернення розмістив сайт Репортер, передає Укрінформ.

Зазначається, що судді прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, а також голови Ради суддів України Богдана Монича, генпрокурора Ірини Венедіктової, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака і секретаря РНБОУ Олексія Данилова, в якому просять захистити їх від свавілля міської влади Дніпра.

Як зазначається у листі, підписаному головою суду Іриною Дяченко, 26 липня суду відключили воду без жодних підстав. З цього моменту всі звернення до «Контакт-центру» Дніпровської міськради виявилися марними, а коли ж працівники «Дніпроводоканалу» прибули до суду і перевірили комунікації, то з'ясувалося, що ніякої аварії немає, всі труби цілі.

Читайте також: Побиття журналістів у Дніпрі: Рада при Президентові закликала поліцію надати звіт

У листі також уточнювалося, що після неодноразових звернень до «Контакт-центру» на світанку 31 липня четверо чоловіків привезли до дверей будівлі суду конструкцію з полімерного матеріалу, схожу на біотуалет.

У зв'язку з цим судді просять генпрокурора Ірину Венедіктову «невідкладно прийняти та зареєструвати Повідомлення про втручання в діяльність суддів Амур-Нижньодніпровського районного суду щодо здійснення правосуддя, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, почати з цього повідомлення досудове розслідування з метою виявити винних у ситуації з незаконним відключенням води».

Факт відключення води підтвердив міський голова Борис Філатов у Фейсбуці, де виставив фото даного біотуалету. Він нагадав, що подібна аварія трапилася рівно п'ять років тому, а саме в кінці липня 2016 року, в Індустріальному районному суді міста.

"Там абсолютно випадково пропала вода і каналізація й міським службам довелося забезпечувати належний санітарний стан поважної установи, виставляючи у дворі суду біотуалети", - написав міський голова.

Читайте також: Журналісти Дніпра закликають провести об'єктивне розслідування побиття їхніх колег

За інформацією Репортера, в Амур-Нижньодніпровському районному суді недавно розглядалися позови проти дій міської влади з демонтажу встановлених білбордів, і рішення були прийняті не на користь міської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-