На Сумщині Тростянецька громада залучила $250 мільйонів інвестицій

На Сумщині Тростянецька громада залучила $250 мільйонів інвестицій

Укрінформ
За останні 15 років Тростянецька громада Сумської області залучила 250 млн доларів іноземних інвестицій.

Про це 29 липня на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Децентралізація" повідомив голова Тростянецької громади Юрій Бова, передає кореспондент Укрінформу.

"В нашу громаду за останні 15 років інвестовано 250 млн доларів США. Прямі іноземні інвестиції надійшли завдяки потужній щоденній роботі над їх залученням", - сказав посадовець.

Бова, який на посаді Тростянецького міського голови працює 17 років, поінформував, що за півтора десятиліття на території громади були збудовані два сучасні підприємства: на базі збанкрутілого цукрозаводу - шоколадна фабрика компанії "Монделіс Україна" (США) і ТОВ "Якобз" компанії Jacobs Douwe Egberts в Україні (Нідерланди) з пакування кави. Їм у місті створили всі умови для зниження собівартості виробництва, нарощування його обсягів, створення нових робочих місць.

Відтак на сьогодні продукція підприємств активно експортується, а в місцевий бюджет ідуть значні суми податків. Особливе значення має ПДФО, яке шоколадна фабрика сплачує за 1500 працівників, а кавова - за 300. Завдяки роботі цих підприємств Тростянець має найвищу в Сумській області середню заробітну плату. А працевлаштування в Тростянці знайшли жителі не тільки міста і найближчих сіл, а й сусідніх громад, яких на роботу звозять організовано.

Читайте також: На Сумщині запускають першу в області сонячну електростанцію

Загалом на тростянецьких підприємствах виробляється продукції на 8 млрд грн на рік. Це - колосальний обсяг для невеликої, на 29 тис. населення, громади, наголосив Бова.

Він заявив також про значні європейські (німецькі) інвестиції в будівництво першої в області сонячної електростанції загальною потужністю 25 МВт. Це 5 млн євро в першу чергу об’єкта, яка вже здається в експлуатацію, та 20 млн у заплановані другу й третю черги.

"Бізнес вірить громадам, які прозорі, максимально ефективні і мають чітку стратегію свого розвитку", - зауважив голова.

За його словами, місцева влада ефективно працює не тільки з великим бізнесом, а й з малим. Зокрема, усього за 2 місяці старий пострадянський ринок у Тростянці був реконструйований у сучасний і комфортний завдяки інвестиціям самих підприємців. В результаті там з’явилося близько сотні нових робочих місць.

Тростянецька громада була створена 18 липня 2017 року шляхом об'єднання Тростянецької міської ради та Зарічненської, Кам'янської сільських рад Тростянецького району. Зараз вона об’єднує 38 населених пунктів. У рейтингу спроможності та сталого розвитку Тростянецька громада в Україні посідає перше місце.

Фото: facebook.com/TrostyanetsTownCouncil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-