Голова Черкаської ОДА: Маємо 53 проєкти, але інвестор не доїжджає до тергромад

Голова Черкаської ОДА: Маємо 53 проєкти, але інвестор не доїжджає до тергромад

Укрінформ
Новостворені громади Черкаської області не мають відповідного кадрового потенціалу, тому не можуть залучати інвестиції, як це роблять у всьому світі.

Про це на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Децентралізація» заявив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, передає Укрінформ.

"Загалом у Черкаську область в 2021 році інвестовано 6,7 млрд грн. За попередні 30 років незалежності – трохи більше 9 мільярдів або 122 мільйони доларів. Це майже ніщо", – вважає Скічко.

За його словами, нині Черкащина має 53 інвестиційні проєкти у 27 громадах області. Але інвестор не доїжджає до територіальних громад, бо громадам бракує кадрового потенціалу для залучення інвесторів.

Читайте також: Доходи місцевих громад за 5 років зросли у 2-4 рази – Любченко

"Інвестор став вибагливим. Він має гроші й хоче вкласти їх, щоби швидко отримати прибуток. Самостійно шукати можливості в малих громадах вони не будуть. А деякі громади вважають, що маючи ліс, землю й територію іноземний інвестор сам має шукати їх. Держава має допомогти створити паспорти громад. Бо зараз не кожна ОТГ може собі дозволити створити індустріальний парк. У Черкаській області 37 громад мають населення менше 10 тисяч осіб», – сказав Скічко.

Він повідомив, що Черкаська обласна державна адміністрація уже випустила буклет, створила відповідний сайт і допомагає інвесторам знайти цікаві проєкти в області.

Нині в Черкаській області проживає 1,1 млн осіб. Тут створено 4 райони і 66 об’єднаних територіальних громад. З них лише три мають населення понад 50 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-