На Черкащині розпочався ремонт обхідної Звенигородки

На Черкащині розпочався ремонт обхідної Звенигородки

Велике будівництво
Укрінформ
У Черкаській області за програмою президента "Велике будівництво" розпочалися роботи із відновлення обходу міста Звенигородка на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ.

Ремонтні роботи проводяться на ділянці довжиною 12,5 км від повороту на село Михайлівка і до перетину автодоріг Н-16 та Р-04.

"Востаннє ця ділянка автодороги державного значення Н-16 капітально ремонтувалася близько 40 років тому. Наразі ж тут проводять вирізання порослі, приступили до фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття, відразу влаштовують основу дороги зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом та вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону", - йдеться у повідомленні.

Мостовики відремонтують п’ять водопропускних труб під автодорогою, відновлять міст через річку Гнилий Тікич у Звенигородці та шляхопровід на перетині автодоріг Н-16 та Р-04.

Маршрут Н-16 довжиною 208,1 км є найдовшим на Черкащині, він проходить через всю область зі сходу на захід. Траса починається від міста Золотоноша і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань.

Минулого року в межах “Великого будівництва” відновили 67,2 км дорожнього покриття траси Н-16. Цьогоріч роботи з капітального та поточного середнього ремонтів ведуть на 12 ділянках дороги Н-16 загальною довжиною 115,1 км у всіх районах Черкаської області.

Читайте також: За 500 днів «Великого будівництва» ввели в експлуатацію понад півтисячі об'єктів - Тимошенко

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-