Служба безпеки затримала агента військової розвідки РФ

Служба безпеки затримала агента військової розвідки РФ

Фото, відео
Укрінформ
Контррозвідники СБУ викрили агента російської військової розвідки у Черкаській області.

Про це йдетьсяу повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Зловмисника затримали «на гарячому» під час отримання секретної інформації про один із складів артилерійських боєприпасів регіону.

Оперативники СБУ встановили, що мешканець Черкаської області був завербований російською спецслужбою на території РФ. Основне завдання, яке поставили перед українцем російські куратори, ‒ збір та передача інформації про військові стратегічні об’єкти.

Читайте також: СБУ за пів року викрила три агентурні мережі й затримала 18 агентів РФ

Щоб виконати вказівки російської розвідки, зловмисник намагався залучити до протиправної діяльності військовослужбовця Збройних Сил України.

Контррозвідники та слідчі СБУ задокументували факти збору зловмисником відомостей, у тому числі з обмеженим доступом, щодо місць розташування артилерійських складів на території регіону, режиму їх охорони, переліку та кількості боєприпасів, що зберігаються на них.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) КК України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомяв Укрінформ, за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України громадянина Китайської Народної Республіки Шу Юаньцзє засуджено за шпигунство. Наступні 10 років іноземець проведене за ґратами на території нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-