Два мільйони за шість років: чиновники на Запоріжжі крали гроші у медиків

Два мільйони за шість років: чиновники на Запоріжжі крали гроші у медиків

Укрінформ
Запорізькі слідчі завершили досудове розслідування відносно членів організованої злочинної групи, які привласнили понад два мільйони гривень бюджетних коштів – зарплатні, нарахованої медикам Вільнянської лікарні.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, передає Укрінформ.

«Троє посадовців Вільнянської багатопрофільної лікарні шляхом підроблення платіжних доручень на виплату заробітної плати впродовж майже шести років переводили бюджетні гроші на власні рахунки. Обвинувальний акт скеровано на розгляд до суду. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані діяли у складі організованої злочинної групи з травня 2016 року по березень 2021 року. Зловживаючи своїм службовим становищем, вони складали платіжні доручення та розрахунково-платіжні відомості, до яких вносили завищені суми нарахування заробітної плати медпрацівникам. У подальшому надлишково нараховані гроші фігуранти переводили на свої банківські рахунки.

Читайте також: Які злочини українці вважають небезпечнішими за корупцію

За висновками експертів, внаслідок вказаних злочинних дій, державним інтересам заподіяно шкоду у розмірі понад два мільйони гривень.

Трьом фігурантам кримінального провадження, жінкам 1985, 1988 та 1990 років народження, на підставі клопотання слідчого, погодженого з прокурором, судом обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту.

Читайте також: Фальшиві дипломи та COVID-сертифікати: на Хмельниччині виявили підпільну друкарню

Досудове розслідування проводилось у кримінальному провадженні відкритому за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

24 липня обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерований до Вільнянського районного суду Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-