У Харківському зоопарку померла слониха Тенді

У Харківському зоопарку померла слониха Тенді

Укрінформ
У Харківському зоопарку після тривалої хвороби померла слониха Тенді.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба зоосаду, передає Укрінформ.

«Із сумом повідомляємо, що в результаті хронічного захворювання померла наша слониха Тенді. Їй було 23 роки. Тенді приїхала до Харківського зоопарку з Одеси у дворічному віці. З часом, коли слоненя почало набирати вагу, кіпери помітили проблеми із задніми ногами. Тенді кульгала, неправильно ставила стопу, що призвело до викривлення ніг і системних змін, які не дозволяли нормально рухатися», - йдеться у повідомленні.

У зоопарку розповіли, що коли з’явилися перші симптоми захворювання, спільно з куратором від Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (ЄАЗА) було прийнято рішення скликати консиліум із західними колегами-ветеринарами. Лікарі дійшли висновку, що у тварини дисплазія колінних суглобів.

«Єдина причина виникнення даного захворювання у тварин – генетичний фактор. І саме на таке захворювання страждав батько Тенді – слон Тарун. Основними симптомами розвитку даного захворювання є скуті рухи, вимушене положення тіла тварини, підгинання тазових кінцівок, патологічне згинання поперекового відділу хребта, наявність припухлостей чи навіть абсцесів у районі тазостегнових суглобів», - пояснили в зоопарку.

Читайте також: У Бердянському зоопарку народилася африканська левиця

Фахівці підібрали для Тенді підтримуючу терапію, яка коригувалася залежно від загального стану Тенді. В зоопарку додали, що на певному етапі асоціація пропонувала застосувати евтаназію, але харківські фахівці не втрачали надію. «Лікування давало ефект, проте тимчасовий – зникали симптоми, а не саме захворювання. Оскільки вилікувати дисплазію неможливо, захворювання призводить до незворотних процесів у кістково-суглобовій системі. Останнім часом стан Тенді почав стрімко погіршуватися. Хвороба взяла гору – Тенді померла», - повідомили в пресслужбі.

В Харківському зоопарку мешкає ще один слон – Аун.

Фото надані Харківським зоопарком

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-