ВООЗ перевіряє пункти пропуску на заході України

ВООЗ перевіряє пункти пропуску на заході України

Укрінформ
Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я разом з очільником Представництва в Україні Ярно Хабіхтом відвідують у Львівській та Закарпатській областях пункти пропуску на держкордоні.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України, передає Укрінформ.

Зазначається, що напередодні, 25 липня, представники ВООЗ побували в пункті пропуску «Шегині», а в період до 29 липня відвідають також «Шегині», «Краківець», «Чоп», «Лужанка» та «Ужгород - авіа».

За даними пресслужби, під час зустрічі представники ВООЗ, прикордонники та митники обговорюють питання інфраструктури пунктів пропуску, наявність ізоляторів щодо утримання хворих, наявний та відпрацьований алгоритм дій, питання щодо проходження експрес-тестів подорожніми, питання щодо надання подорожнім медичної допомоги, облаштування карантинних зон для транспортних засобів, а також рівень комунікації з суміжною стороною щодо кількості хворих та можливих спалахів OVID-19.

Читайте також: В НСЗУ сказали, коли вакциновані зможуть завантажувати COVID-сертифікати у «Дії»

Відповідний моніторинг у пунктах пропуску триває в рамках ініціативи «Солідарність Європейського Союзу в ім'я здоров'я», яка є частиною заходів з протидії пандемії COVID-19 і спрямована на те, аби пом'якшити вплив захворювання в країнах Східного партнерства, тим самим сприяючи їх соціальній та економічній стабільності.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 25 липня в Україні виявили 213 нових випадків коронавірусної хвороби.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-