У Харківській області вперше за понад 50 років ремонтують залізничний міст

У Харківській області вперше за понад 50 років ремонтують залізничний міст

Велике будівництво
Укрінформ
У Куп'янському районі Харківської області за програмою Президента «Велике будівництво» ремонтують міст через залізницю. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації.

«Капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі О-211942 Куп’янськ – Кругляківка, км 6+915, проводять без зупинки руху транспортних засобів, наразі дорожники ремонтують праву половину мосту. За даними ДП «Дороги Харківщини», мостова споруда побудована у 1964 році, з того часу жодного разу капітально не ремонтувалась. Шляхопровід перебував у незадовільному стані та потребував ремонту», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті ремонтують відразу чотири прикордонні дороги

Протяжність споруди – 45,6 м, ширина проїзної частини – 7 м. За даними ОДА, на об’єкті вже виконані роботи зі встановлення тимчасових опор, демонтажу та влаштування нових підферменників, влаштування основи під перехідні плити та бетонування шкафних стінок.

«Наразі будівельники виконують роботи з торкретування балок, улаштування опалубки монолітної плити, встановлення анкерів у гранітному бордюрі та підготовчі роботи перед бетонуванням монолітної плити прогонової будови», - зазначили у ДП «Дороги Харківщини».

За інформацією підприємства, 24 липня дорожники планують розпочати роботи з бетонування монолітної плити прогонової будови. У межах ремонтних робіт буде встановлене нове перильне та бар’єрне огородження на шляхопроводі та підходах, влаштоване асфальтобетонне покриття, деформаційні шви, нанесена дорожня розмітка й установлене сучасне освітлення.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, який координує програму «Велике будівництво», у 2021 році в країні буде відновлено 6 500 км доріг і 150 мостів.

Фото: пресслужба Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-