З Херсонщини вивозять на утилізацію непридатні пестициди

З Херсонщини вивозять на утилізацію непридатні пестициди

Фото
Укрінформ
На Херсонщині у Генічеському районі розпочали перевезення на утилізацію непридатних застарілих пестицидів, які зберігаються на території смт Рикове. Планується знищити перші 60 тонн з понад 1770 тонн отрути, яка є в області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.

«Сьогодні буде перевезено на утилізацію першу чергу хімзасобів до міста Житомир. Роботу у цьому напрямку продовжуємо і надалі», - зазначив голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Як розповіла в.о. директора департаменту захисту довкілля та природних ресурсів ОДА Ольга Філіна, відповідно до квітневого рішення Херсонської обласної ради, цьогоріч було виділено 4 млн 19 тис. грн на збирання, перезатарення, перевезення хімічних засобів захисту рослин, які зберігаються на території області, з їх подальшою утилізацією.

«Було проведено дві процедури закупівлі та відкриті торги. Проте подано менше двох пропозицій і торги були скасовані. Через відсутність достатньої кількості учасників, тендерним комітетом прийнято рішення застосувати, як виняток, переговорну процедуру закупівлі. За її результатами укладено договір з ТОВ «Еко Нова» від 13 липня 2021 на загальну суму 3 млн 996 тис грн» - зазначила Філіна.

Читайте також: Пестициди, хімікати і наркотики: в українських річках вперше провели скринінг

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році з Херсонщини у Францію на утилізацію вивезли 110 тонн непридатних пестицидів, що залишились з радянських часів. Це відбувалося після довгої перерви – востаннє їх вивозили у 2013 році. Четверта частина українського «запасу» пестицидів знаходилася саме на Херсонщині. Роботи з їх утилізації оцінювали у суму близько 150-160 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-